OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
ABS Like Resin | ABS Benzeri Reçine Nedir?

ABS Like Resin | ABS Benzeri Reçine Nedir?

ABS (Akrilonitril Bütadien Stiren), 3D baskıda kullanılan popüler bir termoplastik malzemedir. Bu çok yönlü malzeme, gücü, dayanıklılığı ve sıcaklık direnciyle bilinir ve bu da onu geniş bir uygulama yelpazesi için ideal bir seçim haline getirir.

ABS Like Reçine ise ABS ile benzer özelliklere sahip olan, UV ile kürlenebilen bir sıvı reçine türünü ifade eder. Bu versiyon, ABS plastiğin özelliklerini taklit edecek şekilde formüle edilerek kullanıcılara benzer mekanik güç, sağlamlık ve dayanıklılık sağlar. 




ABS benzeri reçinenin en önemli avantajlarından biri mükemmel mekanik özellikleridir. Yüksek darbe direnci sergileyerek, basılan nesnenin strese veya darbeye maruz kalabileceği uygulamalar için uygun olmasını sağlar. Dış kuvvetlere dayanabilecek sağlam parçaların oluşturulmasına olanak tanıyan iyi bir çekme mukavemeti sunar.

Ek olarak iyi bir ısı direnci sağlayarak basılı nesnelerin yapısal bütünlüklerini bozmadan veya kaybetmeden yüksek sıcaklıklara dayanabilmesini sağlar. Bu, onu orta dereceli ısıya maruz kalmayı içeren veya termal stabilitenin gerekli olduğu uygulamalar için uygun hale getirir.

Aynı zamanda iyi bir boyutsal kararlılık da sunar; bu, basılı nesnelerin değişen çevresel koşullar altında bile şekil ve boyutlarını koruyabileceği anlamına gelir. Bu özellik, özellikle mühendislik ve üretim uygulamalarında 3D baskılı parçalarda doğruluk ve tutarlılığın sağlanması açısından önemlidir.

ABS Like Reçine ile basılmış nesneler, çeşitli kimyasallara veya solventlere maruz kaldığında iyi bir kimyasal direnç sergileyecek şekilde formüle edilmiştir. Böylelikle bu parçalar farklı maddelerle temas edebileceği uygulamalar için uygun olmasını sağlar.

Yüksek dayanıklılık ihtiyacı olan ürünler için için özel olarak tasarlanmış ABS benzeri UV ile kürlenebilir reçine, güç ve esneklik arasında bir denge kuracak şekilde tasarlandı ve basılı nesnelerin, kolayca kırılmadan veya hasar görmeden zorluklara dayanabilmesini sağlamakta. Mükemmel darbe direnci ve çekme mukavemeti sergileyerek  gerekli yapısal bütünlüğü sağlamaktadır . 

Savaş oyunu vb gibi minyatürler için ABS benzeri UV ile kürlenebilen reçinenin temel avantajı, gelişmiş esnekliğinde yatmaktadır. Basılı nesnelerin kırılmadan bükülmesine ve darbeleri absorbe etmesine olanak tanıyan bir dereceye kadar elastikiyete sahip olacak şekilde özel olarak formüle edilmiştir. Bu esneklik, minyatürlerin silahlar, antenler veya çıkıntılı öğeler gibi kırılmaya daha yatkın olan daha küçük, hassas parçaları için özellikle önemlidir.

3D yazıcılara yönelik ABS benzeri özellikleri ve optimize edilmiş esnekliği bir araya getirerek, yoğun oyun oturumları sırasında dayanıklılık ve esneklik sunan savaş oyunu minyatürlerinin üretilmesine olanak tanır. İnce ayrıntıların ve hassas bileşenlerin bozulmadan kalmasını sağlayarak oyunculara güvenilir ve uzun ömürlü oyun parçaları sunar.


ABS Like Reçine'de önereceğimiz ürün Anycubic'in Abs Like Resin'i olacaktır. En önemli özelliği olan suyla yıkanabilir ve az kokulu olması,yüksek mukavemet ve yüksek dayanıklılık, darbe dayanımı ve yüksek uyumluluk göstermesi öne çıkan özelliklerindendir.

                  ABS LİKE RESİN PARAMETRELERİ


Kullanım için talimatlar

(1) Kullanmadan önce:Kullanmadan önce sıvı reçineyi çalkalayın;Reçine tankının tabanını ışık geçirgenliğinde tutmak için reçine tankını ve kalıplama platformunu temizleyin.

(2) Kullanırken:Kapağı sökün ve ekipman gereksinimlerine göre reçine tankına ekleyin;Yazdırma için doğru yazdırma parametrelerini ve ayarlarını seçin.

(3) Kullanımdan sonra: Baskıdan sonra, lütfen bıçak, çapraz pense, cımbız, kaplar, eldivenler dahil olmak üzere son işlem için eşleşen araçları kullanın ; etanol(≥%95), laktat veya izopropil alkol temizleme solüsyonu;

(4) İşlem sonrası adımlar:A. Basılı modeli kalıplama platformundan bir bıçakla çıkarın;B. Modeli temizleme solüsyonuna batırın, durulayın veya ultrasonik olarak yıkayın, ardından çıkarınve boşaltın; Daha iyi etki sağlamak için ANYCUBIC Yıkama ve Kürleme makineleri önerilmektedir.C. Desteğin çıkarılması, cilalanması, renklendirilmesi vb. gibi uygun işlemler.

Önlemler

  1. Kürleşmemiş reçineyi depolamak için ideal koşul, oda sıcaklığında serin ve karanlık bir yer ve yüksek sıcaklıktan veya güneş ışığından kaçınmak için ışıktan korunan bir yerdir.
  2. Önerilen çalışma sıcaklığı 18-35°C'dir ve düşük sıcaklık baskı etkisini etkileyebilir, bu nedenle reçine kullanımdan önce uygun şekilde ısıtılabilir (60°C'den fazla olmamalıdır).
  3. Reçine pigmenti çökerse karıştırıldıktan veya çalkalandıktan sonra kullanılabilir.
  4. Reçinenin performansını sağlamak için, modelin uzun süre suda kalmasını önlemek için lütfen temizledikten sonra modeli zamanında çıkarın.
  5. Modelin mekanik özelliklerini sağlamak için lütfen temizleme ve kurulama sonrasında kürleme işlemini zamanında gerçekleştirin.
  6. Kürlenebilir malzemenin ideal performansını sağlamak için kürleme sonrasında ışık kaynağının yoğunluğunu ve süresini kontrol etmek gerekir. Bu nedenle aşağıdaki adımlar önerilir:(1) Cıva lambasının veya LeD ışık kaynağının yoğunluğu 5-10mW'tır. /m? ve süre 1 saatten fazla değildir (kendi kendini düzenleme);(2)Güneşte (yaz) maruz kalma süresi yaklaşık 1 saattir;(3) Yüksek güçlü, yüksek basınçlı cıva lambaları gibi güçlü ışık kaynaklarına yakın olmak veya uzun süre maruz kalmak yasaktır.(4) Reçine ışığa duyarlı bir malzeme olduğundan, karanlık bir odada baskı yapılması veya baskı sırasında bir kapakla kapatılması tavsiye edilir.

Not: Malzeme özellikleri kalıplama ekipmanına, kürleme sonrası yöntemine ve test ekipmanına bağlı olarak değişecektir. Güvenlik bilgileri için lütfen bu ürünün MSDS'sine bakın.

Anycubic reçineleri link'ten inceleyebilir ve satın alabilirsiniz.



Paylaş: