TEL : 0212 999 6196
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
TEL : 0212 999 6196
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
BAMBU LAB AMS kullanmadan önce bilinmesi gerekenler

BAMBU LAB AMS kullanmadan önce bilinmesi gerekenler

Bambu Lab AMS, takım kafası ile iletişim kurarak sorunsuz besleme ve otomatik baskı ortası filament geçişi sağlayan akıllı bir sistemdir. AMS arızalarının çoğu yanlış kullanım nedeniyle meydana gelir. İşte sorunları en aza indirmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için bazı yönergeler..:


1. AMS, 50-68 mm genişliğe ve 197-202 mm çapa sahip makaraları destekler. Tek bir AMS ünitesi satın alırsanız, bir filament tamponu ile birlikte gelecektir. Birden fazla AMS ünitesini birbirine bağlamayı planlıyorsanız, AMS Hub'ı satın almanız gerekecektir. 

2. Baskı sırasında AMS besleme tüpünün içine sıkışabilecekleri için TPU, TPE veya emici PVA gibi esnek malzemeleri basmak için AMS kullanmaktan kaçının.

3. Üçüncü taraf fiber takviye malzemeleri (PA-CF/GF, PET-CF/GF, PLA-CF /GF, vb.), bazı Silk malzemeler (PLA Silk) ve PLA Karanlıkta Parlayan malzemeler, vb. dahil olmak üzere çok sert (çok yüksek modül) veya çok kırılgan (yeterli toklukta olmayan) malzemeler kullanmaktan kaçının. Çünkü baskı işlemi sırasında AMS PTFE tüpleri aşınabilir, kırılgan kırılmalar ve diğer sorunlar yaşanabilir.

4. AMS'nin içine doğru şekilde oturan plastik makaralı filament kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Karton makara kullanmayı tercih ederseniz, AMS'de kayma ve döküntü kalma riskini azaltmak için bir Makara Adaptörü / Makara Adaptör Halkası kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz.

5. PTFE tüplerinin sarf malzemesi olduğunu ve zamanla filamente sürtünebileceğinden aşınma riski taşıdığını lütfen unutmayın. Makinenin bakımı sırasında PTFE tüplerinde aşınma olup olmadığını kontrol etmenizi öneririz. Tüpler aşınırsa ve zamanında değiştirilmezse, bu durum besleme arızalarına, AMS içinde filament birikmesine vb. neden olabilir.  Gerekirse PTFE boruların değiştirilmesine ilişkin yazıyı inceleyebilirsiniz.

Paylaş: