TEL : 0212 999 6196
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
TEL : 0212 999 6196
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
Bambu Lab AMS nasıl çalışır?

Bambu Lab AMS nasıl çalışır?

AMS üç ana parçadan oluşur: dört Filament Yuvası, bir Filament Merkezi ve bir Filament Tamponu. Her Filament Yuvası, filamenti aktif olarak ileri itmek veya makaraya geri sarmak için kendi motoruna sahiptir. Filament Göbeği, dört filament yolunu tek bir yolda birleştirir ve filamente fırçasız bir motorla ikinci aşama bir itici güç verir. Filament Tamponu, filament üzerindeki gerilimin belirli bir aralıkta olmasını sağlamak için AMS'yi takım kafası ekstrüderine bağlayan yazıcının arkasında bulunur, böylece takım kafası ekstrüderi kolay ve hassas bir şekilde çalışabilir.

Filament yoluna entegre edilmiş toplam 10 sensör, filamentin konumunu, hızını ve gerginliğini titizlikle izler ve kontrol eder.

Filament Yuvası

AMS'nin 4 filament yuvası vardır, her filament yuvasının filamenti aktif olarak ileri itmek veya makaraya geri sarmak için kendi motoru ve dişlileri vardır. Her filament yuvası ayrıca filamenti algılamak için bir sensöre sahiptir, bir filament yerleştirildiğinde, filamenti otomatik olarak çekecektir. Bu işlem sırasında filamenti tıpkı bir ekstrüder gibi çeker. Filamenti geri sarması gerektiğinde, filament sarımı için makarayı da döndürür.


Filament Merkezi

Filament Merkezi AMS'nin alt kısmında yer alır, dört hall sensörü, bir manyetik döner kodlayıcı ve bir fırçasız motordan oluşur. Dört filament yolunu tek bir yolda birleştirir. Hall sensörü, filamentin belirli bir konuma ulaştığını algılar ve bu da filamente ikinci bir aşama itici güç vermek için fırçasız motoru etkinleştirir.



Filament Tampon

Filament Tamponu yazıcının arkasında bulunur ve hem AMS'ye hem de takım kafası ekstrüderine bağlıdır. Bir sürgüsü, bir yayı ve bir hall sensörü vardır. AMS filamenti takım kafası ekstrüderine ittiğinde, filamentin basıncı nedeniyle kızak ileri doğru hareket edecektir. Hall sensörü daha sonra sürgünün yer değiştirmesini ve konumunu algılayabilir ve bu sinyali AMS'ye ve yazıcıya geri bildirebilir. AMS'nin besleme hızını kontrol ederek, filament üzerindeki gerilimin belirli bir aralıkta olduğundan emin olabiliriz, böylece takım kafası ekstrüderi çok fazla veya çok az gerilim eklemeden kolayca ve hassas bir şekilde çalışabilir.


AMS Merkezi

AMS Hub, filament Tamponunun yerini alır. Kullanıcının dört AMS ünitesini bağlamasına olanak tanır ve bunlar da yazıcıya 16 farklı filament makarası sağlayabilir. AMS Hub, bir filament seçim modülü ve bir tampon modülünden oluşur. Filament seçim modülü, dört ayrı AMS ünitesine bağlanmak için dört girişe sahiptir. Her yuvada filamenti algılamak için bir hall sensörü bulunur. Tampon modülünün işlevi standart filament tamponuyla aynıdır, filamentler üzerindeki gerilimin belirli bir aralıkta olduğundan emin olmak için bir sürgüye, bir yaya ve bir hall sensörüne sahiptir.


RFID sistemi

RFID Sistemi, Bambulab filament makaralarındaki RFID etiketini otomatik olarak tanımlayabilir ve ardından filament bilgilerini Bambulab dilimleyiciyle (Bambu Studio) senkronize edebilir.

Nem geçirmez Sistem

Nem geçirmez Sistem bir nem sensörü, iki paket kurutucu ve silikon kauçuk O-ringlerden oluşur. Kurutucu, AMS içindeki havayı kuru tutmak için nemi emebilir. Silikon kauçuk O-ringler, higroskopik filamentlerinizin bozulmasını önlemek amacıyla AMS'nin hava geçirmez kalmasını sağlamak için takılmıştır. Hava nemi AMS'de önceden ayarlanmış standardı aştığında, nem sensörü [geliştirme aşamasında] bunu algılayacak ve kullanıcıya kurutucu torbaları değiştirmesini hatırlatacaktır.

UYARI!


Paylaş: