OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
Bambulab X1 Serisi Hotend'i Değiştirme

Bambulab X1 Serisi Hotend'i Değiştirme

Seramik ısıtıcı, termistör ve soğutma fanı dahil olmak üzere komple hotend'in nasıl değiştirileceğine dair klavuz aşağıda yer almaktadır.

Bazen, ciddi tıkanıklıklar, aşındırıcı malzemelerden kaynaklanan aşınma veya farklı boyutta bir nozul ihtiyacı gibi çeşitli nedenlerden dolayı, hotend'inizi değiştirmeniz gerekebilir. Diğer 3D yazıcıların aksine, Bambu Lab hotendleri soğukken takılabilir, bu da filamentin nozul ile ısı kırma arayüzü arasında sızması ile ilgili sorunları ortadan kaldırır. Bu, Bambu Lab sıcak uçlarının soğutucu, boğaz, ısıtıcı bloğu ve nozulu içeren tek bir ünite olarak tasarlanması sayesinde mümkün olmaktadır.

Hotendlerin satın alınması için iki seçenek sunulmaktadır: Nozullu Hotend ve Komple Hotend Tertibatı. Nozulu değiştirmeniz gerekirse, Nozullu Hotend'i veya Komple Hotend Tertibatının tamamını değiştirebilirsiniz.

Nozullu Hotend

  Hem X1 Serisi hem de P1 Serisi 3D yazıcılarla uyumludur. Sıcak uç tipi için iki seçenek sunulmakta: sertleştirilmiş çelik ve paslanmaz çelik. Ayrıca, 0,2 mm, 0,4 mm, 0,6 mm ve 0,8 mm gibi çeşitli nozul boyutları sunuyoruz. (Farklı nozulların ve filamentlerin uyumluluğu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen Filament Kılavuzuna bakın )  



Komple Hotend Montajı

Nozullu Hotend, Hotend için Soğutma Fanı, Seramik Isıtıcı, Termistör (NTC), Hotend için Silikon Çorap ve Tespit Klipsi içerir ve tüm bileşenler kolay kurulum ve X1 serisi 3D yazıcıda hemen kullanım için önceden monte edilmiştir.

X1 Serisi ve P1 Serisi için ayrı versiyonlar mevcut olduğundan, satın almadan önce lütfen Komple Hotend Tertibatının uyumluluğunu göz önünde bulundurun.

Tam Hotend Montajı - X1 Serisi

(Not: Yalnızca X1 ve X1C ile uyumludur, X1E ile uyumlu değildir.)


   Komple Hotend Montajı - X1 Serisi

Tam Hotend Montajı - P1 Serisi

 Komple Hotend Montajı - P1 Serisi

Güvenlik Uyarısı

ÖNEMLİ!

Yazıcıda ve takım kafası kabloları da dahil olmak üzere elektronik aksamında herhangi bir bakım işlemi gerçekleştirmeden önce yazıcının gücünü kapatmak çok önemlidir, çünkü bu tür görevleri gerçekleştirirken yazıcıyı açık bırakmak kısa devreye neden olabilir ve bu da ek elektrik hasarına ve güvenlik tehlikelerine yol açabilir.

Yazıcı üzerinde bakım veya sorun giderme işlemi gerçekleştirirken, hotend dahil bazı parçaları sökmeniz gerekebilir. Bu işlem, yazıcı açıkken birbirleriyle veya diğer metal ya da elektrikli bileşenlerle temas etmeleri halinde kısa devre yapabilecek kabloları ve elektrikli bileşenleri açığa çıkarabilir. Bu durum yazıcının elektronik aksamına zarar verebilir ve daha fazla hasara yol açabilir.

Bu nedenle, herhangi bir bakım işlemi yapmadan önce yazıcıyı kapatmak ve güç kaynağıyla bağlantısını kesmek çok önemlidir. Bu, herhangi bir kısa devreyi veya yazıcının elektronik aksamının zarar görmesini önleyecektir. Bunu yaparak yazıcının elektronik bileşenlerinin zarar görmesini önleyebilir ve bakım çalışmalarının güvenli ve etkili bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz.

Bu kılavuzu takip etmekle ilgili herhangi bir endişeniz veya sorunuz varsa, Bambu destek sayfasında bir ticket açın; Bambulab derhal yanıt vermek ve ihtiyacınız olan yardımı sağlamak için en kısa sürede dönüş yapıyor olacaktır.

Gerekli Aletler ve Parçalar

H2.0 Alyen anahtarı ve Q-ucu

İğne uçlu pense

Bambu Lab hotend veya komple hotend montajı

Not: Yazıcınızın komple hotend tertibatında yalnızca hotend'i değiştiriyorsanız, Seramik Isıtıcı, Termistör, tutma klipsi, Silikon Çorap ve Hotend Soğutma Fanını yeniden kullanabilirsiniz. Ancak, bu bileşenleri yeniden kullanmıyorsanız ve komple bir hotend tertibatı kurmuyorsanız, bunları  sipariş etmeniz gerekecektir.

seramik ısıtıcı

Komple sıcak uç tertibatının sökülmesi (bkz. video 1)

Sıcaklık/Eksen ayarlarına gidin ve hotend sıcaklığının 50°C veya daha düşük bir değere ayarlandığından emin olun. Ardından cihazı kapatın.

Manyetik kapağı açın ve bir kenara koyun.

Seramik ısıtıcının büyük 2 pimli fişini, hotend soğutma fanının 4 pimli fişini ve termistörün çok küçük 2 pimli fişini yavaşça çıkarın.

H2 Allen anahtarını kullanarak, hotend'in soğutucusunun üst kısmının yakınında bulunan iki vidayı sökün.

Kabloları plastik kablo klipsinden dikkatlice çıkarın ve komple hotend tertibatını çıkarın.

NOT: Başka bir komple hotend tertibatı takıyorsanız, şimdi aşağıdaki "Komple hotend tertibatının takılması" başlıklı bölüme geçmelisiniz. Aksi takdirde lütfen devam edin.

Video 1:


Komple hotend tertibatının sökülmesi (bkz. Video 2)

Fanı yerinde tutan 2 vidayı sökün.

Silikon çorabı çıkarın ve silikon çorap tel çentiğinin soğutucu tel kanalıyla hizalandığından emin olun.

Hem seramik ısıtıcıyı hem de termistörü yerinde tutan tutma klipsini dikkatlice aşağı çekin ve çıkarın.

İğne uçlu pense kullanarak seramik ısıtıcının iki telini nazikçe kavrayın ve ayırın.

İğne uçlu pense kullanarak termistörün iki telini nazikçe kavrayın ve çıkarın.

Hotend/seramik ısıtıcı/termistör (NTC)/hotend soğutma fanının değiştirilmesi için yukarıdaki talimatlara da bakabilirsiniz.

Video 2:



Hotend'in komple bir hotend montajı olarak monte edilmesi (bkz. Video2)

Yeni hotend'i tutarken, ısıtıcı bloğunun bir tarafındaki (soğutucu tel kanalıyla aynı taraf) iki ince yükseltilmiş tırnağa dikkat edin. Seramik ısıtıcı, konumunu sabitlemek için tasarlanmış olan bu iki çıkıntının arasına monte edilecektir. Ek olarak, ısıtıcı bloğunun bitişik tarafındaki küçük bir deliğe dikkat edin. Burası termistörün takılacağı yerdir.

Termal gres paketini açın ve bir Q ucunun bir ucuna bol miktarda uygulayın.

Termal gresi seramik ısıtıcının her iki tarafına ve küçük termistör deliğinin etrafına bolca uygulayın.

Termistörü deliğe yerleştirin ve kabloların soğutucu tel kanalı boyunca yönlendirildiğinden emin olun.

Kabloların ısıtıcı bloğundan uzağa baktığından ve soğutucu kablo kanalından geçtiğinden emin olarak seramik ısıtıcıyı dikkatlice yerleştirin (bkz. Video2).

Tutma klipsini yavaşça yukarı doğru kaydırın ve klipsin termistörün üzerinden geçen tarafında bir çıkıntı olduğuna dikkat edin.

Silikon çorabı silikon tel çentiğiyle birlikte soğutucu tel kanalıyla aynı tarafa yerleştirin (bkz. Video2).

İki vidayı ve H2 Allen anahtarınızı kullanarak hotend soğutma fanını takın.

Tebrikler! Yedek hotendinizi, 3d yazıcınıza takılmaya hazır, eksiksiz bir hotend düzeneğine başarıyla dönüştürdünüz.

Komple hotend tertibatının takılması (bkz. Video1)

Komple hotend tertibatını, iki vida deliği braketin arkasında olacak şekilde yerleştirin.

İki vidayı dikkatlice takın ve aşırı sıkmamaya dikkat ederek eşit şekilde sıkın.

Çok küçük 2 pimli termistör fişini, 4 pimli hotend soğutma fanı fişini ve son olarak daha büyük 2 pimli seramik ısıtıcı fişini bağlayın.

Tüm gevşek kabloları plastik kablo klipsinden geçirin.

Ön Muhafazayı yerine takın... ve işiniz bitti!!!

Uyarı:

X1/X1C üzerindeki termistör konektörünün bağlantısını kesmeye çalışmadan önce, lütfen açmak için tokaya/mandalına bastığınızdan emin olun. Termistör fişi, fan ve ısıtıcı konektörlerinden farklı bir toka/mandal ile donatılmıştır. Termistör konektörünün bağlantısını kesmeden önce toka/mandalın açılmaması termistör fişinin ve/veya PCB konektörünün hasar görmesine neden olabilir.





Paylaş: