OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
"Hız. Kesinlik. Güvenilirlik." ELEGOO SATURN 4 ULTRA

"Hız. Kesinlik. Güvenilirlik." ELEGOO SATURN 4 ULTRA

Bu yıl Elegoo iki Satürn'ü piyasaya sürdü: temel Saturn 4 ve premium Saturn 4 Ultra. Her iki cihaza otomatik seviyelendirme ve kullanıcı dostu ters çevrilebilir kapak tasarımı gibi pek çok karmaşık özellik eklendi. Bu yazımızda Saturn 4 Ultra 12K 3 Boyutlu Yazıcı'yı inceleyeceğiz. Elegoo Saturn 4 Ultra, yüksek çözünürlük, kullanım kolaylığı ve akıllı birçok özellikleriyle oldukça etkileyici reçineli 3 boyutlu yazıcılar arasında yerini aldı. Ayrıntılı modeller basmak isteyen herkes için en iyi seçimler arasındadır. Öne çıkan özelliklerine bakacak olursak:

  • Yenilikçi Eğim Serbest Bırakma Teknolojisi
  • 10 inç 12K Mono LCD
  • COB + Fresnel Yönlendirici Lens
  • Otomatik Tesviye ve Akıllı Mekanik Sensör
  • Yapay Zeka Akıllı İzleme ve Güç Kaybında Devam Yazdırma

Elegoo Saturn 4 Ultra, ürün size ulaşır ulaşmaz baskıya başlamanız için ihtiyacınız olan her şeyi içerir. Baskı plakası için bir metal kazıyıcı, ayırma filmi için bir plastik kazıyıcı, kağıt huniler, tek kullanımlık eldivenler, tek kullanımlık maskeler, allen anahtarı, adaptörlü bir güç kablosu ve  kullanım klavuzu içermektedir. Ek olarak plakayı çıkardığınızda hatalı damlamaları yakalamaya yardımcı olmak için kazanın çevresine takabileceğiniz bir plastik damlama tepsisi de içermektedir. 

Kutuda ayrıca Chitubox dilimleme yazılımı ile önceden yüklenmiş bir USB flash sürücü, kullanım klavuzunun PDF'i ve test baskıları bulunur.


Saturn 4 Ultra 218,88 mm*122,88 mm*220 mm boyutlarına sahiptir. 10,1 inç monokrom LCD ekranda 12K projektöre,  11.520 x 5120 piksellik çözünürlüğe sahiptir. Böylelikle Saturn 4 Ultra ile elde edilen çıktılarda X ekseninde 19 mikronluk bir doğruluk, Y ekseninde 24 μm'lik elde edilebilmekte. İnsan saçının ortalama 70 mikron olduğu düşünürsek katman çizgilerinin olabildiğince azaldığı, daha detaylı baskılar alabildiğimiz çözüm noktasına yaklaşıldığı görünmektedir.


Saturn 4 Ultra 12K daha pürüzsüz yüzeye sahip baskı gerçekleştirmek için Chip on Board (COB) ve Fresnel yönlendirme lensi kullanan 10 inç 12K Mono LCD'ye sahiptir. 


Maksimum baskı hızı saatte 150 mm gibi yüksek bir hıza sahiptir. Bu, Saturn 3 Ultra'nın  hızının iki katıdır. Aynı zamanda Saturn 4 ultra, ihtiyaç duyduğunuzda yavaş ve hızlı baskı arasında geçiş yapmanızı sağlayarak sorunsuz baskı almanızı desteklemektedir. Diğer yeni özellik ise Saturn 4 Ultrada reçine tankı eğilebilmektedir, böylelikle model ayırma filminden hızlı bir şekilde sıyrılmaktadır.


Elegoo Saturn 4 Ultra ile yazıcıda otomatik kontrol ve otomatik seviyelendirme özellikleri bulunmaktadır. Saturn 4 Ultra, baskı işlemine başlamadan önce bileşenlerinin düzgün çalışıp çalışmadığını doğrulamak için hızlı bir kendi kendine kontrol gerçekleştirmektedir. Böylelikle baskı sırasında oluşabilecek hatalar önceden önlenmiş olur. Aynı zamanda otomatik  seviyelendirme özelliği sayesinde düğmeye her tıkladığınızda baskı tablası otomatik olarak tesviye edilerek zamandan ve emekten tasarruf edilir. Tabi bir şeyler ters giderse seviye manuel olarak da ayarlanabilmekte.


Saturn 3 Ultrada gelen bir diğer akıllı özellik ise AI kamerayla arıza tespitidir. AI kamera ile yazdırma durumu gerçek zamanlı izlenebilmektedir. Boş baskı tablasını ve model çarpıklıklarının algılanması sağlanmaktadır.  Kamera ile sadece arıza tespiti yapılmamakta aynı zamanda baskı videolarının çekilip kaydedilerek baskı kayıtlarının paylaşılması sağlanmaktadır.







Resim Seç

Paylaş: