OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
REÇİNE NEDİR?

REÇİNE NEDİR?

UV ile kürlenebilen reçine, ultraviyole ışığa maruz kaldığında sertleşen bir tür sıvı fotopolimerdir.  Stereolitografi (SLA),dijital ışık işleme (DLP), LCD (Sıvı Kristal Ekran) gibi çeşitli olarak bilinen en temel reçineli 3D yazıcı işlemlerinde  UV reçine katmanlarının üç boyutlu bir nesne oluşturmak için kürleme işlemlerinde kullanılır.


En önemli avantajlardan biri olağanüstü ayrıntı düzeyidir. Sıvı formu nedeniyle en küçük aralıklara bile akabilmektedir. Bu özelliğiyle birlikte pürüzsüz yüzeylere ve karmaşık geometrilere sahip yüksek çözünürlüklü baskılar alınmasını sağlar. Bu, onu karmaşık modeller, prototipler, mücevherler, dişçilik aletleri ve ince ayrıntılar ve hassasiyet gerektiren diğer nesneler oluşturmak için ideal kılar.

Reçineler ayrıca standart, esnek, dayanıklı ve diğer özellikler de dahil olmak üzere çeşitli türlerin mevcut olması nedeniyle farklı uygulamalara uyacak geniş bir malzeme özellikleri yelpazesi sunar. Her tür, dayanıklılık, esneklik, ısıya dayanıklılık veya şeffaflık gibi benzersiz özelliklere sahiptir ve kullanıcıların kendi özel ihtiyaçlarına en uygun ürünü seçmesine olanak tanır.

UV ile kürlenebilen reçinenin 3D yazıcılar için bir diğer avantajı  da hızlı kürlenme süresidir. UV reçine ışığına maruz bırakıldığında sıvı saniyeler içinde katılaşarak hızlı prototipleme ve verimli üretim süreçlerine olanak tanır. Bu, tasarımcıların, mühendislerin ve üreticilerin hızlı bir şekilde yineleme yapmalarına, teslim sürelerini kısaltmalarına ve ürünleri pazara daha hızlı sunmalarına olanak tanır.

Ayrıca bu malzeme yüksek düzeyde stabilite ve dayanıklılık sergiler. Sertleştikten sonra deformasyona dayanıklı, sağlam bir nesne oluşturur.Bu da onu işlevsel prototipler ve son kullanım parçaları için uygun hale getirir. Ek olarak kimyasallara, neme ve UV ışınlarına karşı da birçok kez dayanıklı olduğundan UV Reçine ile basılmış nesnelerin uzun ömürlü olmasını sağlar.

UV reçineler SLA,DLP,LCD teknolojilerini kullanan yazıcılar da dahil olmak üzere çeşitli 3D yazıcılarla uyumludur. Bu yazıcılar, istenen nesneyi oluşturmak için katmanları seçici olarak iyileştirmek için bir UV reçine ışık kaynağı kullanır. Uyumluluk ve kullanılabilirlik, detaylı 3D baskı, profesyoneller ve endüstriler arasında popüler bir seçim haline getirdi.

Kullanırken güvenlik önlemlerine uyulması gerektiğini belirtmekte fayda var. Doğrudan cilt temasından ve UV ışığına uzun süre maruz kalmaktan kaçınılmalıdır. Uygun havalandırma ve eldiven ve koruyucu gözlük gibi kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Paylaş: