OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
TOUGH REÇİNE NEDİR? ÖZELLİKLERİ, AVANTAJLARI VE KULLANIM ALANLARI..

TOUGH REÇİNE NEDİR? ÖZELLİKLERİ, AVANTAJLARI VE KULLANIM ALANLARI..

Tough Reçine, güç ve esnekliğiyle bilinir; bu da onu parçaların kırılmadan bükülmesini veya sıkıştırılmasını gerektiren uygulamalar için uygun kılar. Deformasyondan sonra orijinal şekline dönmesini sağlayan iyi bir esnekliğe sahiptir. Bu reçine, yüksek darbe direncine ve tokluğa sahip parçalar üretmek için tasarlanmıştır. Strese dayanabilir ve standart reçinelere kıyasla çatlama veya kırılmaya daha az eğilimlidir.

 Tough Resin , poliüretan akrilat ışıkla sertleşen bir reçinedir. Yüksek aşınma direnci, yapışma ve esnekliği, poliüretanın mükemmel düşük sıcaklık direncinin yanı sıra mükemmel optik özelliklere ve hava koşullarına karşı dayanıklılığa da sahiptir. Reçine, yazıcıda kullanıldığında olağanüstü sağlamlığa, esnekliğe sahip modeller oluşturulmasını sağlar. Çekme ve basma kuvvetlerine dayanma konusunda olağanüstü bir yetenek sergiler ve aynı zamanda kırılmadan deformasyonu sürdürme yeteneğine de sahiptir.



  • Yumuşaklığı güçle dengeleyen Tough Reçine bükülmeye, esnemeye ve sıkıştırılmaya dayanabilmekte. İyi bir mukavemet ve uzama gösterir ve tough reçine ile basılmış ürünlerde delik açarken çatlamaya karşı direnç gösterir.
  • Tough Reçine ile basılan parçalar çarpmalara karşı dayanıklıdır ve yüksek darbe dayanımı gösterir. Ayrıca yüksek darbelere ve diğer yüksek mukavemetli mekanik basınca dayanabilmekte.
  • Model baskıda yüksek doğruluk, pürüzsüz yüzey, net baskı detayları ve düşük büzülme oranı avantajları sağlamaktadır.
  • Çoğu LCD 3D yazıcı için geçerlidir ve 365nm – 405nm arasındaki 3D baskı dalga boyları için optimize edilmiştir. 
  • Endüstriyel yedek parçalar, bina modelleri, DIY, yapımcı tasarımı, günlük tasarım ve diğer yüksek mukavemetli model üretimi gibi katı gereksinimlere sahip her türlü model ve parça için geçerlidir.



Neden Anycubic UV Sert Reçineyi seçmelisiniz?


  • Uygulanabilir bant: 365-405nm. Piyasadaki çeşitli masaüstü SLA 3D yazıcılarla ideal eşleşme.
  • Dengeli esneklik ve dayanıklılık. Anycubic esnek sert reçine olarak da bilinir.
  • Düşme ve darbe direncine sahiptir.
  • Kolayca bükülür ve kırılmadan şeklini korur.
  • Baskı doğruluğu iyidir ve pürüzsüz yüzeyli baskı almanızı sağlar.

Kullanım için talimatlar

(1) Kullanmadan önce:Kullanmadan önce sıvı reçineyi çalkalayın;Reçine tankının tabanını ışık geçirgenliğinde tutmak için reçine tankını ve kalıplama platformunu temizleyin.

(2) Kullanırken:Kapağı sökün ve ekipman gereksinimlerine göre reçine tankına ekleyin;Yazdırma için doğru yazdırma parametrelerini ve ayarlarını seçin.

(3) Kullanımdan sonra: Baskıdan sonra, lütfen bıçak, çapraz pense, cımbız, kaplar, eldivenlerdahil olmak üzere son işlem için eşleşen araçları kullanın ; etanol(≥%95), laktat veya izopropil alkol temizleme solüsyonu;

(4) İşlem sonrası adımlar:A. Basılı modeli kalıplama platformundan bir bıçakla çıkarın;B. Modeli temizleme solüsyonuna batırın, durulayın veya ultrasonik olarak yıkayın, ardından çıkarınve boşaltın; Daha iyi etki sağlamak için ANYCUBIC Yıkama ve Kürleme makineleri önerilmektedir.C. Desteğin çıkarılması, cilalanması, renklendirilmesi vb. gibi uygun işlemler.

Önlemler

  1. Kürleşmemiş reçineyi depolamak için ideal koşul, oda sıcaklığında serin ve karanlık bir yer veyüksek sıcaklıktan veya güneş ışığından kaçınmak için ışıktan korunan bir yerdir.
  2. Önerilen çalışma sıcaklığı 18-35°C'dir ve düşük sıcaklık baskı etkisini etkileyebilir, bu nedenle reçinekullanımdan önce uygun şekilde ısıtılabilir (60°C'den fazla olmamalıdır).
  3. Reçine pigmenti çökerse karıştırıldıktan veya çalkalandıktan sonra kullanılabilir.
  4. Reçinenin performansını sağlamak için, modelin uzun süre suda kalmasını önlemek için lütfen temizledikten sonra modeli zamanında çıkarın.
  5. Modelin mekanik özelliklerini sağlamak için lütfen temizleme ve kurulama sonrasında kürleme işlemini zamanında gerçekleştirin.
  6. Kürlenebilir malzemenin ideal performansını sağlamak içinkürleme sonrasında ışık kaynağının yoğunluğunu ve süresini kontrol etmek gerekir. Bu nedenle aşağıdaki adımlar önerilir:(1) Cıva lambasının veya LeD ışık kaynağının yoğunluğu 5-10mW'tır. /m? ve süre 1 saatten fazla değildir (kendi kendini düzenleme);(2) Güneşte (yaz) maruz kalma süresi yaklaşık 1 saattir;(3) Yüksek güçlü, yüksek basınçlı cıva lambaları gibi güçlü ışık kaynaklarına yakın olmak veya uzun süre maruz kalmakyasaktır.(4) Reçine ışığa duyarlı bir malzeme olduğundan, karanlık bir odada baskı yapılması veya baskı sırasında bir kapakla kapatılması tavsiye edilir.

Not: Malzeme özellikleri kalıplama ekipmanına, kürleme sonrası yönteme ve test ekipmanına bağlı olarak değişecektir. Güvenlik bilgileri içinlütfen bu ürünün MSDS'sine bakın. 

  Anycubic reçineleri link'ten inceleyebilir ve satın alabilirsiniz. Herhangi bir sorunuzda bizimle chat üzerinden yada info@filetto3d.com üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş: