OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
KREDİ KARTINA 12 AY'A VARAN TAKSİT FIRSATI
AYNI GÜN KARGO
OFİSTEN TESLİM - İSTANBUL
HAVALE İLE SİPARİŞLERDE %3 İNDİRİM!
Bambu Lab A1 Ürün Özellikleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Bambu Lab A1 Ürün Özellikleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

A1 SSS 

A1'in hakkında sıkça sorulanları ve cevapları kategorize halde aşağıda yer almaktadır.

A1 Hangi Filamentleri Yazdırabilir?

PLA, PETG, TPU gibi düşük sıcaklık filamentleri ve PLA ve PETG için destek malzemeleri (PLA, PVA, HIPS, vb. için destek).

ABS, ASA, PC, PA, PA-CF/GF, PET-CF/GF, PPA-CF/GF, vb. gibi geleneksel yüksek sıcaklık filamentleri.

Hatırlatma:

Standart nozul paslanmaz çelikten yapılmıştır. PLA-CF/GF, PLA Glow-in-the-dark, PETG-CF/GF ve PAHT-CF/GF gibi sert partiküller (CF, GF, vb.) içeren filamentleri yazdırırken, aşırı aşınmayı önlemek için nozulu sertleştirilmiş çelikle değiştirmek gerekir.

A1'in açık çerçeve tasarımı ve düşük hazne sıcaklığı nedeniyle, A1'de ABS, ASA, PC, PA, PA-CF/GF, PET-CF/GF, PPA-CF/GF, vb. gibi geleneksel yüksek sıcaklık filamentleri kullanıldığında büyük boyutlu modeller ve yüksek dolgu yoğunluğuna sahip modeller için katmanlar arası mukavemetin azalması ve eğrilmenin artması riski vardır. Ancak bu yüksek sıcaklıklı filamentler A1'de düşük dolgu yoğunluğuna sahip küçük boyutlu modelleri basmak için kullanılabilir. Baskı sonuçları, filamentlerin kuru ve ıslak durumuna, modelin özelliklerine, baskı parametrelerine ve ortam sıcaklığına bağlı olarak değişebilir.

A1'in maksimum hotend/heat bed sıcaklığı nedir?

Maksimum hotend sıcaklığı 300 ℃ ve maksimum ısı yatağı sıcaklığı 100 ℃'dir.

A1 ve A1 mini arasındaki farklar nelerdir?

Ayrıntılı parametre farklılıkları için Bambu Lab resmi web sitesinin model karşılaştırma tablosuna başvurmak için lütfen buraya tıklayın. Blog sayfamızda paylaştığımız detaylı bilgi ve karşılaştırmaya linkten ulaşabilirsiniz.

A1'in maksimum baskı boyutu nedir?

256 * 256 *256 mm3. 

A1'in ekstrüder dişlisi hangi malzemeden yapılmıştır?

A1'in ekstrüder çarkının malzemesi sertleştirilmiş çeliktir.

A1 baskı yaparken ne kadar sessizdir?

Sessiz modda, A1'in çalışma gürültüsü yaklaşık 48 dB'dir.

A1 ve A1 mini'nin sıcak uç tertibatları değiştirilebilir mi?

Evet, A1 ve A1 mini'nin sıcak uç tertibatları değiştirilebilir. Sıcak uç tertibatı, ekstrüder ünitesi, kesici ve AMS lite filament göbeği dahil olmak üzere A1'in takım kafası modülünün A1 mini ile uyumludur.

A1'in baskı ve boş moddaki güç çekişi nedir?

Voltaj girişi 220V olduğunda, A1'in boş moddaki güç tüketimi 5 watt'tır. PLA baskı sırasında ortalama güç tüketimi 95 watt'tır. Nozul veya ısı yatağı ısındığında güç tüketimi artacaktır.

Anakartta neden soğutma fanı yok?

A1'in tasarımında alüminyum profillerle temas eden bir ısı emici bulunmaktadır. Bu düzen, ısı dağıtım alanını artırarak etkili soğutma sağlar. Bu nedenle A1'in tasarımında anakart için soğutma fanı yer almıyor.


İlgili ürün özellikleri

Yatağı nasıl düzleştirebilirim?

A1 combo otomatik yatak seviyeleme özelliğini desteklemektedir. Baskı işine başlamadan önce ısı yatağı seviyeleme seçeneğini işaretlemenizi öneririz. Bu şekilde algoritma, yeniden seviyeleme yapılıp yapılmayacağını veya önceki seviyeleme verilerinin yeniden kullanılıp kullanılmayacağını belirlemek için hızlı bir şekilde beş noktayı kontrol edecektir. Isı yatağını manuel olarak dengelemeye gerek yoktur.

Her baskı için yatak tesviyesi gerekli midir?

Her baskı işi için otomatik yatak seviyeleme seçeneğini etkinleştirmenizi öneririz çünkü manyetik yapı plakaları muhtemelen her baskıdan sonra mükemmel hassasiyetle aynı konuma yerleştirilmeyecektir. Ayrıca, otomatik yatak seviyelendirmeden önce yazıcı, yatağı tekrar seviyelendirmesi veya önceki seviyelendirme verilerini yeniden kullanması gerekip gerekmediğini belirlemek için hızlı bir şekilde beş noktayı test edecektir.

Akış kalibrasyonu nasıl çalışır?

Hotend, nozul sileceğindeki temizleme sırasında ekstrüzyon kuvvetinin dalgalanmasını algılar ve K değerini kalibre eder.

Kısmi nozul tıkanıklığı durumunda ne olur?

Kısmi bir nozul tıkanıklığı yanlış bir K değerine neden olabilir. İyi haber şu ki, gelecekteki ürün yazılımı güncellemeleri manuel akış dinamiği kalibrasyonunu destekleyecektir.

AMS lite filament göbeği her filament girişi için bir hall etkisi sensörü içeriyor mu?

Hayır, AMS lite filament göbeği sadece mekanik bir yapıdır ve elektronik bileşenler içermez. Mevcut filamentin hangi yuvadan geldiğini bilmez. Yazıcının mevcut malzemenin hangi yuvadan geldiğini bilmesi için, yazıcı filamenti her yüklediğinde veya boşalttığında önce filamentin konumunu kontrol edecektir. Daha ayrıntılı açıklamalar için lütfen AMS lite tanıtımına bakın.



"Geleneksel zaman atlamalı fotoğrafçılığı etkinleştirmek yüzey kusurlarına neden olabilir?" uyarısının arkasındaki neden nedir? Düzgün moda geçmeniz önerilir. Hala yazdırmaya devam etmek istiyorsanız lütfen onayla düğmesine tıklayın."

Yazdırma işlemi sırasında, bir anlık görüntü çekerken, duraklama sırasında sızıntı meydana gelebilir. Geleneksel hızlandırılmış fotoğrafçılık modunda, baskı kalitesini olumsuz etkileyebilecek bu sorunu hafifletecek bir ana kule bulunmamaktadır. Bunu ele almak için stratejimiz, yüzey kalitesini korumak amacıyla kusurları mümkün olduğunca dolguya dahil etmektir. Ancak, modelde belirli bir katmanda dolgu alanı yoksa kusurlar kaçınılmaz olabilir. Bu gibi durumlarda, geleneksel modda hızlandırılmış fotoğrafçılığın etkinleştirilmesi önerilmez; bunun yerine pürüzsüz modun kullanılması tavsiye edilir. Bu nedenle yazdırma işini göndermeden önce bir uyarı alacaksınız.

Bu komut istemi hakkında daha fazla bilgi için lütfen hızlandırılmış fotoğrafçılığa giriş hakkındaki Bambulab wiki makalesine bakın.


Paylaş: